НОВИНИ

Национален събор Вършец - Иванчова поляна 

10 - 11 август 2019 г.

Да покажем българското!

Представяне на български породи животни, признати от МЗХГ. Киноложка изложба на българско овчарско куче.

Фолклорен събор "Балканът пее"

Базар на български производители

Изложение на старинно оръжие

На 7 и 8 юни в Сливен Експо Асоциацията за развъждане на породата Ил дьо Франс в България организира Първото национално изложение на френските породи в България и Десетото национално изложение с конкурс за породата Ил дьо Франс.

Над 280 000 българи от страната и чужбина събра Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019. Това съобщиха организаторите. От 19-ти до 21-ви юли стотици хиляди родолюбци засвидетелствахте уважение към народните традиции и събудиха Родопа планина с българския химн.

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството управлява и поддържа Национална генетична банка с две хранилища /София и Сливен/ , в които се съхранява криоконсервирана семенна течност от различни видове и породи животни.

ИАСРЖ взе участие в съвместна работна среща в т.ч. и в работната група за Ex situ съхранение , организирани от Европейската регионална фокусна точка(ERFP) по въпросите на управлението и съхранението на генетичните ресурси в животновъдството, която се проведе в Министерството на земеделието, рибарството и храните на Испания.

© 2019 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys