НОВИНИ

На 26.11.2019г. се проведе за трета породена година Годишен преглед на говежди и биволски бици в Станцията по изкуствено осеменяване в гр.Сливен. Гостите , които присъстваха оцениха с много висока оценка за моментното състояние на биволските и говеждите разплодници.

Една от основните функции на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството /ИАСРЖ/ е съхранение на генетичните ресурси на различни видове селскостопански животни в България. Един от методите за съхранение е чрез използване на различни асистирани техники в репродукцията:

Във връзка с африканската чумата по свинете се предприеха мерки по опазване и съхранение
на породата Източнобалкански свине. За целта в станцията по изкуствено осеменяване в гр. Сливен, към Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, бяха настанени 10 прасета от породата.

На 07.11.2019 г. се проведе работна среща между Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и учени от Национален изследователски институт по животновъдство гр. Краков /Полша/.

Национален отбор по транжиране ще бъде сформиран по време на 15-тото Национално животновъдно изложение в Сливен

За първи път страната ни ще сформира национален отбор по транжиране на месо, който да участва на Световното първенство по транжиране и обезкостяване в Сакраменто, САЩ през 2020 г.

© 2019 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys