iasrj logo right

  НОВИНИ

  Пролетни прегледи и изложби

  В календара на Българския републикански киноложки съюз, винаги има място за изложенията организирани от  Български киноложки клуб за Българско овчарско куче гр. Монтана.  На 14 април в гр. София, се проведе международна изложба „Мирослав Арсенов“ за всички породи кучета и специализирана изложба за Българско овчарско куче.

  Изложбата е традиционна и се организира в чест на Мирослав Арсенов, един от най-известните кинолози от близкото минало, допринесъл за признаването на породата Българско овчарско куче.

  Представиха се различни клубове, членуващи в БКК за БОК – клубове от гр. Банкя, гр. Първомай, гр. Видин, гр. Монтана, гр. Берковица, клуб „Мирослав Арсенов“ София и други. На изложбата бяха представени над 70 кучета от породата в класовете: бебе, подрастващи, открит клас, клас шампион и ветерани. Животните бяха оценявани от трима международни съдии, които имаха нелеката задача да определят най-добрите представители на породата за призовите награди. Раздадени бяха 38 купи и медали в категориите: „Дете и куче“, „Най-добър развъдник“, „Най-добра развъдна двойка“, „Победител на породата Българско овчарско куче“, „Шампион на породата“ „Шампион на изложението“, както и „Победител в клас“ – за победителите в отделните класове при мъжките и женските кучета.  

  Освен кучета от породата Българско овчарско куче, на изложението се представиха и кучета от породите Немски шпиц малък, Немски шпиц миниатюрен (померан), Сибирско хъски, Йоркшир териер, Среднозиатска овчарка, Голдън Ретривър.

  гр,София 1756

  ул.Бистришко шосе №: 26


  +359 2 961 13 29

  delovodstvo@iasrj.eu

  © 2023 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys