iasrj logo right

    НОВИНИ

    Кандидастване за втори транш по Схема

    От 24 август до 10 септември 2021 г. животновъдите кандидатстват за финансиране за втори транш по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”.

    Помощта е насочена към регистрирани земеделски стопани, занимаващи се с животновъдство. Предоставя се за подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор под формата на субсидирани услуги от одобрени организации и от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) в случаите, в които няма одобрена развъдна организация за определена порода.

    Общият бюджет по схемата е 7.5 милиона лева, като средствата се предоставят на два транша. За първия транш се предвижда изплащане на 40% от общата сума, а остатъкът от утвърдения бюджет ще бъде изплатен на втори транш.

    Срокът за сключване на договорите и изплащане на първия транш от средствата бе до 31 май 2021 г. Изплащането на втория транш се предвижда да е до 30 септември 2021 г.

    Средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.

    гр,София 1756

    ул.Бистришко шосе №: 26


    +359 2 961 13 29

    delovodstvo@iasrj.eu

    © 2024 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys