iasrj logo right

    НОВИНИ

    Указания за прилагане на схема за държавна помощ

    От 3 юни до 24 юни 2022 г. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще приема документи по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”.


    Целта на помощта е подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор чрез предоставяне на субсидирани услуги (за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните) от одобрени развъдни организации под контрола на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ).
    Средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.
    Общият бюджет по схемата е 7.5 милиона лева, като средствата се предоставят на два транша. За първия транш се предвижда изплащане на 40% от общата сума, а остатъкът от утвърдения бюджет ще бъде изплатен на втори транш.
    В допълнение се посочва, че срокът за сключване на договорите и изплащане на първия транш от средствата е до 8 юли 2022 г. Кандидатстването за финансиране на втори транш ще бъде от 22 август до 9 септември 2022 г., а изплащането му до 30 септември 2022 г.

    гр,София 1756

    ул.Бистришко шосе №: 26


    +359 2 961 13 29

    delovodstvo@iasrj.eu

    © 2024 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys