iasrj logo right

  НОВИНИ

  Над 620 елитни животни и повече от 10 000 посетители събра XVI-то Национално животновъдно изложение Сливен 2020

  Една половинвековна традиция с впечатляващ резултат събра повече от 10000 посетители на Националното животновъдно изложение Сливен 2020. Над 620 елитни български селскостопански животни от всички породи приковаха погледите професионалисти и любители, а стопаните на най-добрите екземпляри получиха заслужени отличия за своя труд.

  XVI-то издание на най-големия специализиран форум в сектора у нас представи изключително богатия генетичен фонд и разнообразие в страната ни от местни, интродуцирани, комерсиални и дори екзотични породи. На едно място бяха събрани фермери, учени, институции и бизнес от индустриите, свързани с животновъдството в България, а на преден план и в двата изложбени дни стояха селскостопанските животни. 

  „Селекционният процес е дълъг и трудоемък. Това, което видяхме на изложението в Сливен, е резултат от няколкогодишен труд на животновъдите. Можем да се гордеем с тях и техните постижения“, каза Изпълнителният директор на Агенцията по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов, организатор на събитието. По думите му, независимо от предизвикателствата в сектора, именно стопаните са превърнали тазгодишното изложение в истински празник за сетивата, с изключително качествени и впечатляващи животни от всички породи. Изборът на журито на отличените, беше наистина труден, сподели още г-н Йорданов.

  Естествено, парадът на победителите се превърна в най-голямата атракция за всички присъстващи на изложението. На него бяха отличени най-добрите екземпляри в категориите „Коне“, „Млечно и комбинирано направление говеда“,  „Месодайно направление говеда“, „Автохтонно направление говеда“, „Биволи“, „Млечно направление овце“, „Тънкорунно, цигайско и месодайно направление овце“, „Автохтонно направление овце“, „Кози“ и „Кучета“.

  Националното изложение по животновъдство Сливен 2022 бе организирано от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.  

  гр,София 1756

  ул.Бистришко шосе №: 26


  +359 2 961 13 29

  delovodstvo@iasrj.eu

  © 2023 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys