Национално изложение по животновъдство Сливен 2018

От 27-ми до 29-ти април 2018 г. на изложбеното място в гр.Сливен

 cattles2

От 27-ми до 29-ти април 2018 г. на изложбеното място в гр.Сливен, до разклона за с. Мечкарево се проведе Национално изложение по животновъдство, Сливен 2018. На изложението бяха представени най-добрите животни, които се отглеждат у нас и постиженията на генетиката и развъдната дейност.

Говедовъдството бе представено със 117 животни от млечни породи, 10 бика от различни породи; групи от месодайни породи и автохтонни породи; Биволовъдството - 20 животни от породата Българска мурра; Коневъдството - 16 животни от 8 породи. Овцевъдството бе представено в 80 бокса с над 300 животни от 32 породи, а козевъдството - 16 бокса с животни от 7 породи. Разнообразието при  зайците бе представено от Земеделските институти и много частни стопани. Традиционнно бяха представени и с демонстрационна програма Българското овчарско куче и Българско лудогорско гонче. По време на изложението се проведе търг за разплодни юници, коне , женски агнета и кочлета. Водещи световни, европейскии наши фирми, свързани с животновъдството, демонстрираха своята дейност и продукти.

За ценителите на екологично чисти, произведени в България продукти бе представен фермерски пазар, а също книжен пазар и детски кът с живи животни.

В рамките на изложението се проведе Международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство – традиции, биологично разнообразие и споделен опит“.

© 2019 ИАСРЖ. Всички права запазени. Разработка Comtechsys